08-11-05

Bezoekje aan de VUM

Voor de leken: VUM staat voor Vlaamse Uitgeversmaatschappij, uitgever van onder andere Het Nieuwsblad, Het Volk en De Standaard. Hun gebouw ligt in Groot-Bijgaarden en de rondleiding was gepland voor 21.00 uur. Bijgevolg is het nu 2u 's nachts en ben ik nog maar net terug van Hasselt (waar mijn auto geparkeerd stond en dus moest ik die eerst gaan oppikken).
Een bezoekje dus, incluis bedrijfsfilmpje dat slechts 6 jaar gedateerd was, een gids (type David Brent) die nauwelijks een slecht woord kwijt kon over zijn bedrijf en een *geeuw* kijkje in de drukkerij. Geen kwaad woord over de man trouwens, ik kon zijn standaard flauwe grappen wel smaken, het is maar hoe je het bekijkt.
De VUM-gebouwen bieden onderdak aan de redacties van bovengenoemde kranten en zouden wel eens een of andere rol kunnen spelen in mijn toekomstige werkleven. Schrijven voor een krant is erg interessant en geeft veel voldoening, maar om zo'n job je hele leven vol te houden? Ik weet het niet.. Ik ben nog steeds op zoek naar een stageplaats maar ik kan gewoon niet beslissen of ik bij een krant, magazine, radio of tv zou gaan werken. Late beslisser he.. :-)
De redactie van De Standaard is trouwens erg mooi ingericht: aan de muren hangen schitterende foto's van Mauro, Toots Thielemans,... Bovendien heb ik een bak bier onder iemand zijn bureau zien staan. Iets vertelt mij dat er niet enkel gewerkt wordt daar bij de krant ;-).  
De Standaard geeft trouwens een krant uit voor blinden. De braillekrant heeft welgeteld 72 abonnees. Op de redactie speelde er (ik zweer het) muziek van Andrea Bocelli! Ik heb vriendelijk bedankt voor een gratis exemplaar, ik had al genoeg aan de (voor mij iets meer leesbare) krant van morgen. Inderdaad, "Het Volk" van morgen ligt al op mijn bureau, klaar om verslonden te worden. Maar dat zal voor morgen op de bus zijn, als ik mij naar de les begeef in het zonnige Hasselt.
Een foto van mezelf in de drukkerij komt er morgen aan!

02:29 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

je eerste berichtje, rrrrrrr ik ben hier de eerste, nu reeds een fan, altijd al een aanbidder
lieve zoen ;)
dM3

Gepost door: dM3 | 08-11-05

lol man Lol leuke post :) Maar er ontbreekt iets ... gaat me nie wijs maken dat er op die hele dag niets gebeurd is met een of andere meid :) Dus Janneman niks achterhouden hé :)

Gepost door: N3XuS | 08-11-05

De strobbe is ne gay motherfucker De titel zegt alles. Volgende keer een bord in uw broek steken als ge nog eens de bizar binnen komt Jan!

Gepost door: Perre | 08-11-05

@ Perre Ik ben altijd op mijn hoede als Dimitri in de buurt is :-p

Gepost door: Jan | 08-11-05

De commentaren zijn gesloten.