14-11-05

 Werk? Cactussen!

Ik ben slechts part time student. Normaal heb ik dagelijks les van 9 tot 13, maar dat durft wel eens variëren. Punt is dat ik in de namiddag niet veel te doen heb. Tel daarbij dat ik best wel wat geld kan gebruiken. Wat zeg ik, ik MOET wel eens wat gaan bijverdienen als ik tegen de zomer niet op zwart zaad wil zitten. Nu is werk vinden tegenwoordig niet zo makkelijk: ik weiger principieel te werken op vrijdag- en zaterdagavond (no way!). Tijdens de week heb ik immers tijd genoeg. Als ze mij dus bellen en vragen om ergens te gaan werken is dat gegarandeerd minstens 10 km verderop. En ik heb geen auto. Vandaag heb ik weer 200 euro aan mijn neus zien voorbijgaan om de simpele doodeenvoudige idiote reden dat ik geen vervoer heb (het was in Mol te doen). Ja, dan heb ik mij toch wel even opgejaagd want dat was niet de eerste keer dat ik voor de rest ideale bijverdieners moet laten schieten. 
Die interimbureaus mochten trouwens wel wat efficienter gebruik maken van hun databases. Eerst krijg je een sms: "wij zoeken iemand om flyers uit te delen." Als je dan belt zoeken ze alleen maar vrouwen voor die job. Waarom sturen ze MIJ dan een sms?? Is dat zo moeilijk om een kleine schifting door te voeren? Een database gebruiken waarvoor ze dient?
Dan maar eens gepolst bij mijn oude weekendjobwerkgever, een lukraak telefoontje naar opperhoofd Jef. En als bij wonder is er dus een oude man die ernstig ziek is en komt er zeer waarschijnlijk een plaatsje vrij. Fantastisch! (voor mij, niet die zieke man) Nu maar hopen dat ik binnenkort die paar uurtjes per dag kan gaan rondrijden om zo mijn bankrekening wat de hoogte in te duwen.  
Ik heb me trouwens uitermate goed geamuseerd dit weekend. Mijn arme zus zit zich in het zweet te werken voor haar stage en ik zet lekker de bloemetjes buiten. En zij maakt ze. Cactussen eigenlijk, zijn dat ook bloemetjes? Daar zitten soms bloemetjes op. Soit, ik heb gisteren mijn zusje een (klein) handje toegestoken in het vervaardigen van cactussen uit klei. Op de foto zie je mijn geconcentreerd smoelwerk en de cactus. Die moet uiteraard nog groen geverfd worden. Ik ben er niet trots op, maar het is een poging. Ik ben nu eenmaal een onhandigaard. Vraag maar aan mijn pa :-)
16:48 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

trol Wat heb je een mooie trol gemaakt uit klei. ;)

Gepost door: Siegfried | 14-11-05

prikballon! Cactussen zijn planten (succulenten of sapplanten), geen bloemetjes. Maar er kunnen inderdaad bloemetjes op groeien. Net zoals op een boom of een andere plant. Nog een handige wetenswaardigheid: soms lijkt het alsof de cactus niet veel stekels heeft, maar als je ze dan aftrekt en in je tas probeert te stoppen, blijkt dat er wél heel veel kleine onzichtbare stekeltjes op zaten, zodat je het komende uur stekeltjes uit je vingers moet peuteren :-D.

gnehe.

Gepost door: beeb | 14-11-05

De commentaren zijn gesloten.