20-11-05

De Nieuwste Quiz met Saartje

Het is zaterdagnacht half 1 's nachts en ik zit thuis aan de PC. "What the fuck, Jan?" hoor ik u denken. Het relaas.
Allereerst was er gisteravond een verjaardagsfeestje waar Pierre Astaire en ik genodigd waren om de spetterende party te voorzien van aangename muziek. Wij zijn namelijk hobbygewijs actief als DJ. Dat is een groot woord in ons geval, zet Piet Huysentruyt achter de draaitafel en hij perst er waarschijnlijk een mix uit waarbij onze draaikunsten verbleken. Hoewel, dat is nu ook weer sterk overdreven. We slagen er ondanks een zeer minimale technische kennis toch vaak in om de aanwezigen aan het dansen te krijgen, wat impliceert dat ze zich amuseren en daar "draait" het tenslotte toch om, niewaar
Dat feestje dus, daar vloeide het bier rijkelijk. En waar rook is, is vuur. En waar bier is, wordt bier gedronken. Dat is een waarheid als een koe. De avond mondde uit in een fijn dansfeest, zo eentje waarvan je in het begin van de avond hoopt dat het er zo een wordt. Kunt u nog volgen? Goed. Rond 4u (ik kijk nooit hoe laat het is als ik op stap ben) heb ik mijn plaatjes bijeen gezocht want een lift diende zich aan, en mocht ik deze geweigerd hebben werd het voor mij een nachtje op de grond slapen in een afgelegen voetbalkantine.
Onder lichte dwang van de dienstdoende bob (ik had mijn jas alweer uitgedaan omdat er een lekker nummer opstond) ben ik toch nog op een redelijk mooi uur thuisgeraakt.
 
Maar om 10u opstaan deed pijn. En dan die kou er nog eens bij brrr... ik moest naar Hasselt, want we zouden naar opnames gaan van "De Nieuwste Quiz" met Bruno Wynendaele (veel mensen zeggen dat dus zo). Eerst een uur op de bus en dan gezellig carpoolen naar Londerzeel. Ik had nog nooit een aflevering gezien van het betreffende programma. De opname van vandaag bleek zelfs om de finale-aflevering te gaan, jawel! Zal mij worst wezen overigens, dat wist ik pas na de opnames :-). Interessanter is dat Saartje Vandendriessche deel uitmaakte van het triootje BV's. Sinds haar -door mij welgesmaakte- bezoek in De Laatse Show kan ik een naam plakken op haar hoofd en andersom. Om het even duidelijk te stellen: Saartje is een lekker wijf. Dat is Gwen Stefani ook, maar dit is anders.
Het plan om haar na de show aan te klampen en te verleiden om met mij op de foto te gaan (en vervolgens haar gsm-nummer te veroveren) is helaas niet doorgegaan; ze maakte zich uit de voeten alvorens ik daartoe de kans kreeg. Geen erg, ik vind haar eigenlijk toch maar een dom wicht. En ik had zelfs de indruk dat Jan Hautekiet en Paul Dhoore moeite deden om wat zij ook weten niet te hard te laten opvallen. Saartje gedraagt zich soms als een puber van 16 die zich nogal aanstelt. Maar ik ben niet het soort mens dat snel oordeelt over mensen, iedereen verdient uiteraard een eerlijke kans. Dus ben ik maar eens gaan googlen om wat meer over haar te weten te komen vooraleer een definitief oordeel te vellen. Op belg.be vond ik volgende bio:
 
De Antwerpse, Saartje Vandendriessche (30) is Licentiate Sociale en Culturele Agogiek. Ze is het levende bewijs van een babe met brains en talent. Ze noemt zichzelf een vrijgevochten vrouw. Eerder was ze al te zien als veejay bij TMF, speelde gastrolletjes in FC De Kampioenen, W817, Raf en Ronny, Thuis, Familie en Wittekerke, Kinderen van Dewindt en pakte een grote in Costa. Ze ging uit de kleren in Matroesjka's, poseerde voor P-Magazine en werd Miss Antwerpen.

"en pakte een grote in Costa". Wat moet ik mij daar bij voorstellen?? Zou dat over Kurt Rogiers gaan?
Genoeg geleuterd, ik heb voorlopig te weinig info om een juist oordeel te vellen over Saartje dus krijgt ze het voordeel van de twijfel.
 
Het eerste luik van de avondactiviteiten hield een deelname in aan de eerste editie van "De Limburgse Popquiz" in de Muziekodroom. Samen met de Mil en 2 nobele onbekenden (voor mij althans) vormde ik een team en zowaar, we hebben het er nog niet zo slecht vanaf gebracht. We eindigden 10e met 60 punten, ik geloof dat de winnaars 76 punten hadden.
Enkele weetjes wil ik u toch niet onthouden:
 
- Marcel Vanthilt kon niet komen presenteren omdat hij met de kakkerij zat
- Stijn Meuris was zijn vervanger
- Lisa Del Bo heet in het echt Reinhilde Goossens
- Mauro Pawlowski was vroeger sessie-muzikant bij René Froger
- Ik heb een DVD van triple X gekozen als prijs (maar heb nog geen DVD-speler)
 
Het tweede luik werd normaal gezien een 708090-fuif in het Looise, maar wegens gms-disfunctionaliteiten, bijhorende frustraties en een slaperig gevoel veroorzaakt door de vermoeiende tweedaagse is dat er niet meer gekomen. Zzzzzz.....
 

02:08 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Voordeel van de twijfel Yuw Jan,

Leuke blog om te beginnen, ik volg tot nu toe alle omzwervingen ;-) Ik zou inderdaad Saartje het voordeel van de twijfel geven, want ze is niet mis. Beter leren kennen is de boodschap. Ik heb misschien nog een gelegenheid om haar tegen het lijf te lopen binnenkort. Indien zo, dan zal ik eens een babbeltje slaan met haar. Ik wist trouwens niet dat je deel zou nemen aan die kwis, had het eigenlijk wel kunnen raden. Proficiat met je DVD (y)

Gepost door: Nicky | 20-11-05

... de winnaars hadden 74 punten denk ik ;-)

Gepost door: love | 24-11-05

grapjurk hahahahhahahaha

Gepost door: marieke van gent | 05-12-05

De commentaren zijn gesloten.