30-11-05

Jessica Simpson, where has your love gone?

Jessica Simpson en Nick Lachey gaan scheiden

do 24/11/05 - Popzangeres Jessica Simpson en haar man Nick Lachey gaan scheiden. Na een huwelijk van drie jaar hebben ze besloten om elk hun eigen weg te gaan. Volgens een officiële mededeling gaan ze uiteen met respect en grote bewondering voor elkaar. Beide popzangers vragen de nodige privacy in de moeilijke periode die nu volgt.  (vrtnieuws.net)

Enkele quotes van onze lieftallige schone:

Jessica: Platypus? I thought it was pronounced platymapus. Has it always been pronounced platypus?
 
[on the aftermath of death]

Jessica: Rigor who?
 
[saying why she is not going to eat the fast food]

Jessica: I have a hard booger in my nose, and it makes it - I think it's going to make it bleed.

Jessica: The first thing I'm going to do is poop.
 
Jessica: You married me.

Nick: Don't remind me!

Spontaan moest ik denken aan het prachtige nummertje dat Adam Green enkele jaren geleden schreef als ode aan de lieftallige Jessica. Hier volgt een stukje:
 
Jessica Simpson, where has your love gone, it's not in your music, no.
You need a vacation, to wake up the cavemen and take them to Mexico.
Jessica, Jessica Simpson, you've got it all wrong. Your fraudulent smile, the way that you faked it the day that you died.


19:40 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-11-05

Verwilghen legt foute accenten

Verwilghen legt foute accenten

  

Minister van Economie Marc Verwilghen kwam deze week op de proppen met een gedragscode die de woekerhandel van concerttickets moet bestrijden. Megaconcerten zoals die van U2 en Robbie Williams zijn in een mum van tijd uitverkocht. Duizenden fans die daarna wanhopig proberen nog een ticket te veroveren worden op de zwarte markt geconfronteerd met een veelvoud van de oorspronkelijke prijs.

 

Het voorstel van Verwilghen verplicht de concertorganisatoren enkele aanpassingen door te voeren. Kaartjes zouden voortaan altijd de naam van de koper krijgen, mensen kunnen maximaal vier kaartjes tegelijkertijd kopen en de kaartjes worden pas vlak voor het concert toegestuurd.

 

Ik vraag me af of de voorstellen van meneer Verwilghen geen slag in het water zijn. Het probleem van de woekerprijzen is een peulschil in vergelijking met andere praktijken als muziek illegaal downloaden of kopiëren. In die gevallen zijn de uitgevers het weerloze slachtoffer. Zij kunnen enkel met lede ogen toekijken hoe de muziekwereld een grote verschuiving meemaakt. Aan hen om met creatieve oplossingen voor de dag te komen. Maar als iemand beslist om een ticket te kopen dat belachelijk veel geld kost is dat zijn eigen keuze. Niemand heeft hem tenslotte verplicht dat ticket aan te schaffen.

Tickets op naam zijn ook al geen oplossing. Als ik een ticket koop van iemand anders tegen een faire prijs kan ik dat nog steeds op internet tegen een woekerprijs verkopen. Als daarna de oorspronkelijke koper op de vingers getikt wordt blijf ik buiten schot. Een ticketservice op naam brengt een grote administratieve rompslomp met zich mee, zowel voor de organisatoren als de klant. De gemiddelde concertganger wil gewoon van een concert genieten, liefst met zo weinig mogelijk vervelende controles. Het zou voor gigantische wachtrijen zorgen als iedereen zijn identiteit moest verifiëren alvorens toegang te krijgen tot de zaal.

 

Minister Verwilghen zou zich beter focussen op de onrechtmatige praktijken waar echt hoge bedragen op grote schaal mee gemoeid zijn. Een duidelijke en transparante wetgeving omtrent ticketverkoop op veilingsites is een stap in de goede richting. Plaats een verbod op het doorverkopen van tickets aan hogere prijzen en zorg voor een makkelijke controle.  Maar val de gewone concertganger niet lastig met ingewikkelde procedures en controles.

 

 

Jan Van de Poel

 

02:57 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-11-05

Agressieve schimmel

Agressieve schimmel

 

De spiraal van geweld waarin Frankrijk de jongste maand doldraaide, lijkt aan zijn einde gekomen. De uitingen van ontevredenheid vanuit de banlieues hebben eindelijk gehoor gevonden bij de Franse politici. Daarvoor was wel geweld nodig. Want na jaren van vreedzame acties bleek dat politici en media nauwelijks aandacht besteedden aan hun schreeuw voor aandacht. Dus nam de misnoegde achtergestelde bevolking geen genoegen meer met de gang van zaken..

 

De Franse leiders schermden tot voor kort met vage, halfslachtige beloftes die als lapoplossingen dienden in plaats van een concrete oplossing te bieden voor de reële behoeften van de probleemgebieden. De dood van 2 jongeren was de lont die het kruitvat deed ontploffen. Wat opvalt, is dat er zich geen duidelijke leiders of woordvoerders opwierpen aan de kant van de relschoppers. Ondanks de afwezigheid van een duidelijke koers ontstond er spontaan een “wij-gevoel” onder de banlieues over het hele land, die het niet van woorden maar van daden moesten hebben. Die strategie blijkt vruchten af te werpen. Het belooft weinig goeds voor andere landen die in dezelfde situatie verkeren, maar het blijkt de beste manier om een regering tot maatregelen te doen overgaan.

 

Eerste Minister de Villepin kondigde een reeks economische maatregelen aan die de werkgelegenheid in de Franse voorsteden moet bevorderen. De vraag is waarom de bevolking moest overgaan tot criminele acties om een degelijke reactie te krijgen. Probleemwijken zijn als schimmel. Je wordt er niet graag mee geconfronteerd, maar als je ze lang genoeg negeert en doet alsof ze niet bestaan wordt het veel moeilijker om ze weg te krijgen. De Franse topmannen hadden al veel langer een frisse douche moeten nemen voordat hun schimmel agressief begon te woekeren.

 

Jan Van de Poel

01:31 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-11-05

Sinterklaastijd

Toen ik enkele dagen geleden de bus nam kwam er naast mij een jongetje zitten van een jaar of 10. Dat kereltje verspreidde een ontzettende mandarijntjesgeur. Toen besefte ik: het is weer bijna Sinterklaastijd.

20:17 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

23-11-05

Onachtzaam

Jan slefferde aarzelings naar zijn kamer. Op het moment dat hij zijn slaapvertrek betrad, stelde hij tot zijn verbazing vast dat de kilte, die er steeds onachtzaam heerste, plaatsgemaakt had voor een omarmende nestwarmte. De hervonden vriend nestelde zich als een winterwarme krui met extra lange rolkraag rond zijn met kippenvel bezaaide lichaam, dat slechts omgeven was door een dun, zwart truitje. Het gevoel dat hem betrad was er een van lang geleden, een gevoel dat hij sinds de abrupte dood van de gecentraliseerde verwarmingsijzeren buizen niet meer had gevoeld. Natuurlijk was er altijd wel die elektrische warmte geweest van dat kille stopcontactslaafje, maar de warmte die door het onding geproduceerd werd was er een van kilte en verstilling. "Het moet ook maar eens gedaan zijn met die koude voeten altijd", morde hij binnensmonds. Zijn voeten waren tijdens friezelende winterdagen altijd het kanonnenvlees geweest voor de onverzadigbare honger van de bijtende kou. Een extra paar sokken bood dan soelaas, maar na verloop van tijd wist de koude toch steeds ijzig stil en ongemerkt dwars doorheen de vezels van het katoente binnen te sluipen. "Wat zou de reparatie alweer gekost hebben?", vroeg hij zich af terwijl hij meewarig het hoofd schudde. Hij nam een stevige slok van zijn warme tas dampende koffie en besloot om er nog eentje te nemen.

00:38 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-11-05

joep


"Stapelverliefd wil zeggen dat je heel graag op elkander gaat liggen. Vandaar het woord stapelverliefd."
  
 -  Youp van 't Hek


18:38 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

De Nieuwste Quiz met Saartje

Het is zaterdagnacht half 1 's nachts en ik zit thuis aan de PC. "What the fuck, Jan?" hoor ik u denken. Het relaas.
Allereerst was er gisteravond een verjaardagsfeestje waar Pierre Astaire en ik genodigd waren om de spetterende party te voorzien van aangename muziek. Wij zijn namelijk hobbygewijs actief als DJ. Dat is een groot woord in ons geval, zet Piet Huysentruyt achter de draaitafel en hij perst er waarschijnlijk een mix uit waarbij onze draaikunsten verbleken. Hoewel, dat is nu ook weer sterk overdreven. We slagen er ondanks een zeer minimale technische kennis toch vaak in om de aanwezigen aan het dansen te krijgen, wat impliceert dat ze zich amuseren en daar "draait" het tenslotte toch om, niewaar
Dat feestje dus, daar vloeide het bier rijkelijk. En waar rook is, is vuur. En waar bier is, wordt bier gedronken. Dat is een waarheid als een koe. De avond mondde uit in een fijn dansfeest, zo eentje waarvan je in het begin van de avond hoopt dat het er zo een wordt. Kunt u nog volgen? Goed. Rond 4u (ik kijk nooit hoe laat het is als ik op stap ben) heb ik mijn plaatjes bijeen gezocht want een lift diende zich aan, en mocht ik deze geweigerd hebben werd het voor mij een nachtje op de grond slapen in een afgelegen voetbalkantine.
Onder lichte dwang van de dienstdoende bob (ik had mijn jas alweer uitgedaan omdat er een lekker nummer opstond) ben ik toch nog op een redelijk mooi uur thuisgeraakt.
 
Maar om 10u opstaan deed pijn. En dan die kou er nog eens bij brrr... ik moest naar Hasselt, want we zouden naar opnames gaan van "De Nieuwste Quiz" met Bruno Wynendaele (veel mensen zeggen dat dus zo). Eerst een uur op de bus en dan gezellig carpoolen naar Londerzeel. Ik had nog nooit een aflevering gezien van het betreffende programma. De opname van vandaag bleek zelfs om de finale-aflevering te gaan, jawel! Zal mij worst wezen overigens, dat wist ik pas na de opnames :-). Interessanter is dat Saartje Vandendriessche deel uitmaakte van het triootje BV's. Sinds haar -door mij welgesmaakte- bezoek in De Laatse Show kan ik een naam plakken op haar hoofd en andersom. Om het even duidelijk te stellen: Saartje is een lekker wijf. Dat is Gwen Stefani ook, maar dit is anders.
Het plan om haar na de show aan te klampen en te verleiden om met mij op de foto te gaan (en vervolgens haar gsm-nummer te veroveren) is helaas niet doorgegaan; ze maakte zich uit de voeten alvorens ik daartoe de kans kreeg. Geen erg, ik vind haar eigenlijk toch maar een dom wicht. En ik had zelfs de indruk dat Jan Hautekiet en Paul Dhoore moeite deden om wat zij ook weten niet te hard te laten opvallen. Saartje gedraagt zich soms als een puber van 16 die zich nogal aanstelt. Maar ik ben niet het soort mens dat snel oordeelt over mensen, iedereen verdient uiteraard een eerlijke kans. Dus ben ik maar eens gaan googlen om wat meer over haar te weten te komen vooraleer een definitief oordeel te vellen. Op belg.be vond ik volgende bio:
 
De Antwerpse, Saartje Vandendriessche (30) is Licentiate Sociale en Culturele Agogiek. Ze is het levende bewijs van een babe met brains en talent. Ze noemt zichzelf een vrijgevochten vrouw. Eerder was ze al te zien als veejay bij TMF, speelde gastrolletjes in FC De Kampioenen, W817, Raf en Ronny, Thuis, Familie en Wittekerke, Kinderen van Dewindt en pakte een grote in Costa. Ze ging uit de kleren in Matroesjka's, poseerde voor P-Magazine en werd Miss Antwerpen.

"en pakte een grote in Costa". Wat moet ik mij daar bij voorstellen?? Zou dat over Kurt Rogiers gaan?
Genoeg geleuterd, ik heb voorlopig te weinig info om een juist oordeel te vellen over Saartje dus krijgt ze het voordeel van de twijfel.
 
Het eerste luik van de avondactiviteiten hield een deelname in aan de eerste editie van "De Limburgse Popquiz" in de Muziekodroom. Samen met de Mil en 2 nobele onbekenden (voor mij althans) vormde ik een team en zowaar, we hebben het er nog niet zo slecht vanaf gebracht. We eindigden 10e met 60 punten, ik geloof dat de winnaars 76 punten hadden.
Enkele weetjes wil ik u toch niet onthouden:
 
- Marcel Vanthilt kon niet komen presenteren omdat hij met de kakkerij zat
- Stijn Meuris was zijn vervanger
- Lisa Del Bo heet in het echt Reinhilde Goossens
- Mauro Pawlowski was vroeger sessie-muzikant bij René Froger
- Ik heb een DVD van triple X gekozen als prijs (maar heb nog geen DVD-speler)
 
Het tweede luik werd normaal gezien een 708090-fuif in het Looise, maar wegens gms-disfunctionaliteiten, bijhorende frustraties en een slaperig gevoel veroorzaakt door de vermoeiende tweedaagse is dat er niet meer gekomen. Zzzzzz.....
 

02:08 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-11-05

Euforie!

En wel om de volgende reden: de Jakke wist mij te vertellen dat My Morning Jacket binnen afzienbare tijd ons land aandoet! In de AB Box nog wel! Ik schat de capaciteit van dat zaaltje op zo'n 200 man. Dat betekent dat hét concert van 2006 nu al bekend is :-p. Degenen die nog nooit gehoord hebben van bovenstaand collectief raad ik aan om de link op deze site eens te checken en alzo jezelf te overtuigen van hun bovengemiddelde capaciteiten. De promovideootjes op de hoofdpagina zijn echt de moeite!
 
My Morning Jacket 25-01-2006 @ AB Box          www.abconcerts.be


19:31 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-11-05

 Werk? Cactussen!

Ik ben slechts part time student. Normaal heb ik dagelijks les van 9 tot 13, maar dat durft wel eens variëren. Punt is dat ik in de namiddag niet veel te doen heb. Tel daarbij dat ik best wel wat geld kan gebruiken. Wat zeg ik, ik MOET wel eens wat gaan bijverdienen als ik tegen de zomer niet op zwart zaad wil zitten. Nu is werk vinden tegenwoordig niet zo makkelijk: ik weiger principieel te werken op vrijdag- en zaterdagavond (no way!). Tijdens de week heb ik immers tijd genoeg. Als ze mij dus bellen en vragen om ergens te gaan werken is dat gegarandeerd minstens 10 km verderop. En ik heb geen auto. Vandaag heb ik weer 200 euro aan mijn neus zien voorbijgaan om de simpele doodeenvoudige idiote reden dat ik geen vervoer heb (het was in Mol te doen). Ja, dan heb ik mij toch wel even opgejaagd want dat was niet de eerste keer dat ik voor de rest ideale bijverdieners moet laten schieten. 
Die interimbureaus mochten trouwens wel wat efficienter gebruik maken van hun databases. Eerst krijg je een sms: "wij zoeken iemand om flyers uit te delen." Als je dan belt zoeken ze alleen maar vrouwen voor die job. Waarom sturen ze MIJ dan een sms?? Is dat zo moeilijk om een kleine schifting door te voeren? Een database gebruiken waarvoor ze dient?
Dan maar eens gepolst bij mijn oude weekendjobwerkgever, een lukraak telefoontje naar opperhoofd Jef. En als bij wonder is er dus een oude man die ernstig ziek is en komt er zeer waarschijnlijk een plaatsje vrij. Fantastisch! (voor mij, niet die zieke man) Nu maar hopen dat ik binnenkort die paar uurtjes per dag kan gaan rondrijden om zo mijn bankrekening wat de hoogte in te duwen.  
Ik heb me trouwens uitermate goed geamuseerd dit weekend. Mijn arme zus zit zich in het zweet te werken voor haar stage en ik zet lekker de bloemetjes buiten. En zij maakt ze. Cactussen eigenlijk, zijn dat ook bloemetjes? Daar zitten soms bloemetjes op. Soit, ik heb gisteren mijn zusje een (klein) handje toegestoken in het vervaardigen van cactussen uit klei. Op de foto zie je mijn geconcentreerd smoelwerk en de cactus. Die moet uiteraard nog groen geverfd worden. Ik ben er niet trots op, maar het is een poging. Ik ben nu eenmaal een onhandigaard. Vraag maar aan mijn pa :-)
16:48 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-11-05

 Kristof Persoons

Enkele weken geleden was ik het onderwerp van een van Perre's (full name: Kristof Persoons) fotoshoots. Het resultaat valt te bewonderen op zijn site: www.perreonline.be of op http://www.flickr.com/photos/perreonline/ . Bekijk ook zeker zijn andere sets eens want er zitten echt pareltjes tussen! 
 

 

19:14 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-11-05

Gwen Stefani is een lekker wijf!!


Hieronder volgt het interview dat Bernard van mij heeft afgenomen. Ik vind het alvast hilarisch :-D
 

 “GWEN STEFANI IS EEN LEKKER WIJF!”

Interview met Jan Van de Poel

 

 

Muziek is enorm belangrijk in mijn leven. Ik luister eigenlijk altijd naar muziek, behalve als ik op vakantie ben. Dan mis ik dat na een week ook ongelofelijk.” Jan Van de Poel klinkt overtuigd als ik hem mijn eerste vraag stel. “Ik luister niet enkel naar muziek, maar bestudeer het ook. Ik lees magazines en reviews. Ga op zoek naar wie wat schrijft over wie.” Jan is 23 en studeert journalistiek. In zijn vrije tijd houdt zich vooral bezig met muziek en vrienden.

Aan de hand van negen legendarische songtitels probeer ik meer te weten te komen dan dat...

 

 

NOT AN ADDICT - K’S CHOICE- Ben je aan iets verslaafd? Bier, feestjes, festivals, vrouwen,...?

 

Aan ze allemaal!”klinkt het gemeend.”Ik ga gemiddeld vijf keer per week stappen en in de vakantie zelf iedere dag. Ik ben een sociale drinker. Ik vind het gezelliger op café een pintje te drinken dan een cola. Bovendien krijg ik daar buikpijn van

Aan vrouwen? Af en toe” (glimlacht)

 

AFRICA-TOTO- Ben je iemand die graag reist?

 

Ik reis te weinig. Normaal gezien was ik vanmorgen naar Zweden vertrokken. Een vriend studeert daar en we gingen hem met een paar kameraden een bezoekje brengen. Mijn ouders hadden liever dat ik thuis bleef en naar de les ging. Dus ben ik maar niet gegaan, om de huisvrede te bewaren.” (knipogend)

Als ik met vakantie ga, is het sowieso low-budget. Ik ben nog student... Als ik in het buitenland ben, wil ik altijd nieuwe mensen leren kennen. Ik vind het dan amusant om mensen, die ik nog niet ken, mee uit te vragen en te léren kennen.

 

MONEY FOR NOTHING-THE DIRE STRAITS- Hoe belangrijk is geld?

 

Zonder geld kan je niet gelukkig zijn, daar ben ik van overtuigd. Omdat ik nog studeer, koop ik niet zoveel dingen.” (overtuigd) “Ik betaal wel alles zelf, buiten mijn studies. Ik geef wel niet veel geld uit aan kleren. Ik zal geen T-shirt van €30 kopen, dat vind ik te duur. Voor €5 heb je ook al iets tof!”

 

WHAT’S A MAN WITHOUT A WOMAN–VAYA CON DIOS– De titel stelt de vraag!

 

Ik ben sinds anderhalf jaar vrijgezel en dat bevalt me voorlopig nog. Ik vind het wel leuk om de jager te zijn op café. Tot voor anderhalf jaar heb ik twee relaties gehad van in totaal zes jaar. Toen de laatste op de klippen liep ben ik ongelukkig geweest. Maar dat is vrij snel overgegaan.” (lacht) ”Na een kus met een ander meisje.

 

SUMMER OF 69-BRYAN ADAMS- Ben je nostalgisch en/of melancholisch? Hoe belangrijk zijn herinneringen?

 

Minder en minder denk ik” (denkt terug) “Alhoewel... Toen we afgelopen maandag op de VUM waren, hoorde ik het nummer ‘Domino of zo’ op de radio. Toen dacht ik spontaan terug aan mijn tante. Ik herinner mij nog dat ik er op bezoek was en dat zij mij wist te vertellen dat dat nummer net uitgebracht was...

 

STAIRWAY TO HEAVEN-LED ZEPPELIN- Is er leven na de dood of niet?

 

De poster met de tekst van dat nummer hangt in mijn slaapkamer! Schitterende plaat! Maar om je vraag te beantwoorden: ik probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven, want volgens mij is er helemaal niks na de dood.  Dat er leven na de dood is, is absolute onzin. Puur wetenschappelijk kan er zelfs niks zijn..."

 

WHERE IS MY MIND-THE PIXIES- Ben je een twijfelaar? Een dromer?

 

Beide! In het begin van het academiejaar vroeg er een lector mij of ik een twijfelaar was en daar kon ik moeilijk op antwoorden dus dat ben ik zeker

En een dromer? Als ik een rake zin of opmerking hoor, ben ik soms daar een paar minuten over aan het nadenken. Dus ja, ik ben wel een dromer...

 

SATISFACTION-THE ROLLING STONES- Uit wat put je voldoening?

 

Schitterend nummer alweer!” (lacht) “Ik ben blij dat ik de richting journalistiek gekozen heb. Dat is echt wel mijn ding en geeft mij voldoening. Maar je kan het eigenlijk simpel stellen: als de dagen goed gevuld zijn zorgt dat voor voldoening. En vice versa.”

 

DON’T SPEAK-NO DOUBT- Ben je eerder een luisteraar of een spreker? Kan je “genieten” van stilte?

 

Eigenlijk ben ik een luisteraar. Zeker als ik tegenover een interessant figuur zit. Ik probeer dan bij te leren door aandachtig te luisteren en te interpreteren.” (denkt na) “Als ik in een groep ben neem ik wel vaak het voortouw. Dus blijkbaar ben ik ook wel een spreker... Maar vergeet zeker niet op te schrijven dat Gwen Stefani van No Doubt een lekker wijf is!”

 

Bernard Van Buggenhout

23:10 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

10-11-05

 Antony

Gisteravond ben ik met mijn fijne vriend Siegfried en ene Veerle naar het concert van Antony and The Johnsons geweest in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. De heer Antony is een vreemde verschijning: hij is homo, nogal zwaarlijvig, verwijfd, vaak gekleed in een jurk, houdt van pruiken, praat als een janet en zingt als de aartsengel Gabriel. Echt waar, de stem van die kerel bezorgt je gewoon ijskoude rillingen over je rug. Gezeten aan zijn piano zingt hij ballads die uit de mond van iemand anders eerder belachelijk zouden klinken. Soms stopte hij midden in een nummer om even doodleuk een anekdote te vertellen. Hilarisch. Zoals die keer dat hij tussen enkele (andere) grootheden geprogrammeerd stond en hij tot zeven keer toe moest herbeginnnen aan een nummer. "What the fuck is that 2-fingered trannie doing on stage?" moeten zij volgens hem gedacht hebben. Schitterend hoe die man zichzelf relativeert :-D.
 
De foyer na het concert had trouwens veel weg van een BV-feestje. Een greep uit de aanwezigen: Benny "De Pauw", Josse De Pauw, Jan Decleir, Stany Crets, Peter Van den Begin, Tom Lenaerts, Gène Bervoets, Joost Zweegers, en zelfs Jasper Steverlinck. Voor de geïnteresseerden: er komt waarschijnlijk een nieuwe Arid-plaat(!) en daarnaast een (cover)plaat van Jasper solo.
 
Na het optreden in Antwerpen ben ik met Sieg nog even een stapje in de Leuvense studentenwereld gaan zetten. Maar omdat het vroeg dag zou worden en de dag erna er een kotfeestje in diezelfde stad plaats zou vinden zijn we toch nog om 3u thuis geraakt. Kwestie van niet té moe te zijn :-) Zometeen dus vertrek ik naar Leuven met partner in crime Pieter (of was jij dat Perre ;-)) Als ik me morgen nog wat kan herinneren dan post ik wel een verslagje!
 
Bye bye

20:05 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-11-05

De beloofde foto

Hier is ie dan: een foto van mezelf in de drukkerij van de VUM. Met dank aan klasgenoot Nicky voor het vruchtgebruik van zijn camera. Kijk trouwens ook eens op de man zijn site: www.musicpages.be . Hier vind je een boel film en cd-recensies, interviews, popnieuws, concertverslagen enzovoort.

13:02 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

 Lasagna

Nieuwtje op deze site: een lijstje van muziek die je op dit moment in mijn cd-speler kan terugvinden! Voor de mensen die me nog niet of minder goed kennen even vertellen dat ik nogal veel met ceedeetjes en plaatjes en muziekjes bezig ben. Als er trouwens mensen zijn die vinden dat er wat essentieels ontbreekt in die lijst: laat maar horen! (ja Jakke ik weet dat ik naar Wolf Parade moet luisteren :-p)
 
Kort relaas van de voorbije dag: les gehad van 10.30 (ik was een half uur te laat maar soit) tot 13.00. We hebben de opdracht gekregen om een collega-student te interviewen aan de hand van een bepaald format (denk aan "de Zeven Hoofdzonden", "Tussen Hemel en Hel"). Ik kreeg lukraak Bernard toegewezen als te bevragen persoon. Nu ken ik Bernard nauwelijks maar hij mag zich aan een spervuur van uiterst actuele, diepgravende en rake vragen verwachten :-). Hij op zijn beurt mag mij dan wel interviewen. Shoot! Na de les ben ik met Vins en Pieter een kebapke gaan steken in de welbekende Hasseltse kebapperie Seven. Vins is een rasechte Hollander. Pieter spreekt altijd vloeiend AN en heeft enkele vreemde studies afgewerkt alvorens in onze huidige klasgroep terecht te komen. Eerst heeft hij Elektronica gestudeerd en daarna Akoestiek. Tijdens een soort studiedag op de VRT was hij de mannen van de satellietwagens aan het uitleggen hoe de techniek van die apparatuur allemaal ineenstak. Die mannen wisten dat zelf niet, en Pieter heeft als eindwerk ooit zo'n wagen ineengestoken (op papier dan). Best grappig :-). De wereld op zijn kop.
 
Kebap dus (voor mij eentje zonder saus aub). Dan nog 4 uur gevuld met rondslefferen, geld afhalen, wat klerenwinkels binnengaan, opdringere mensen van Oxfam vriendelijk afwijzen, naar de GB gaan om een Gini te kopen, wat boekjes lezen in de Standaard Boekhandel (wat een mens niet kan doen op 4 uur tijd). Dan op mijn oud kot goeiendag gaan zeggen tegen mijn oud-kotgenootjes om daar mijn van thuis meegebrachte lasagna (door moeder liefdevol bereid) op te warmen in Bert zijn maajkroweejf en vervolgens te nuttigen. Too many details? Zeker.
Dan maar naar de les. Van 18.00 tot 21.00 begot. Maar wel interessant.
 
Oh ja, mijn goede vriend en buurman Jakke vertrekt morgenvroeg met nog wat makkers op een roadtrip naar Zweden om Stijn te bezoeken, die op Erasmus is. Dus ben ik gezellig naar hem toe gegaan en hebben we afscheidsgewijs naar De Laatste Show gekeken. Veel plezier Jakke, en stuur een kaartje ;-)


01:50 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-11-05

Bezoekje aan de VUM

Voor de leken: VUM staat voor Vlaamse Uitgeversmaatschappij, uitgever van onder andere Het Nieuwsblad, Het Volk en De Standaard. Hun gebouw ligt in Groot-Bijgaarden en de rondleiding was gepland voor 21.00 uur. Bijgevolg is het nu 2u 's nachts en ben ik nog maar net terug van Hasselt (waar mijn auto geparkeerd stond en dus moest ik die eerst gaan oppikken).
Een bezoekje dus, incluis bedrijfsfilmpje dat slechts 6 jaar gedateerd was, een gids (type David Brent) die nauwelijks een slecht woord kwijt kon over zijn bedrijf en een *geeuw* kijkje in de drukkerij. Geen kwaad woord over de man trouwens, ik kon zijn standaard flauwe grappen wel smaken, het is maar hoe je het bekijkt.
De VUM-gebouwen bieden onderdak aan de redacties van bovengenoemde kranten en zouden wel eens een of andere rol kunnen spelen in mijn toekomstige werkleven. Schrijven voor een krant is erg interessant en geeft veel voldoening, maar om zo'n job je hele leven vol te houden? Ik weet het niet.. Ik ben nog steeds op zoek naar een stageplaats maar ik kan gewoon niet beslissen of ik bij een krant, magazine, radio of tv zou gaan werken. Late beslisser he.. :-)
De redactie van De Standaard is trouwens erg mooi ingericht: aan de muren hangen schitterende foto's van Mauro, Toots Thielemans,... Bovendien heb ik een bak bier onder iemand zijn bureau zien staan. Iets vertelt mij dat er niet enkel gewerkt wordt daar bij de krant ;-).  
De Standaard geeft trouwens een krant uit voor blinden. De braillekrant heeft welgeteld 72 abonnees. Op de redactie speelde er (ik zweer het) muziek van Andrea Bocelli! Ik heb vriendelijk bedankt voor een gratis exemplaar, ik had al genoeg aan de (voor mij iets meer leesbare) krant van morgen. Inderdaad, "Het Volk" van morgen ligt al op mijn bureau, klaar om verslonden te worden. Maar dat zal voor morgen op de bus zijn, als ik mij naar de les begeef in het zonnige Hasselt.
Een foto van mezelf in de drukkerij komt er morgen aan!

02:29 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-11-05

We zijn vertrokken!

Beste lezer, dit is officieel de eerste post van mijn splikspinternieuwe blog. Alles waarover ik mijn ideeën kenbaar wil maken aan de buitenwereld zal ik hier met regelmaat ventileren. Het is voor mij ook een open vraag hoe lang ik dit zal volhouden. Ik heb nog nooit een dagboek bijgehouden of zo, laat staan de inhoud gedeeld met wildvreemden (of kennissen).
Maar naar mijn gevoel heb ik genoeg stof om over te schrijven, it's a big world after all. Verwacht trouwens geen multimediale hoogstandjes, mijn kennis van HTML reikt niet verder dan euhmm.... niks dus. Daarom zal de look (hopelijk) ondergeschikt zijn aan de inhoud, die ik zo interessant mogelijk zal proberen te houden. Maar daar mag je zelf over oordelen, en dat kan je bijvoorbeeld door te reageren op mijn posts. Ik besef net dat ik geen gastenboek heb, daar zal ik iets aan proberen te doen :-) Alvast veel leesplezier en prettige kennismaking.


01:02 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |