21-12-05

Moderne Jezus

Ik mag mezelf wel een levensgenieter noemen. Tijdens 2 weken examens krijg ik het al danig op mijn heupen van thuis te zitten. En dan ben ik nog vaak op stap geweest. Maar het idee om thuis te moeten zitten omdat je de dag erna een examen moet afleggen, bah.. Mocht ik op kot zitten zou niks me tegenhouden. Maar thuis zijn er de mama en de papa die voor zulke escapades niet openstaan. Ik ben gewoon niet graag gebonden aan "huis". Hier is gewoon geen bal te beleven. Ik mis het kotleven, jongens toch.. Gewoon doen waar je zin in hebt, heel de dag, heel de nacht, altijd iemand om langs te gaan, iemand die langskomt, leuke invallen om iets te gaan doen, lekker in een stad zitten.... Het is hard. En het argument dat je thuis weer lekker "op hotel" zit pffff.. Daar bedank ik voor. Geef mij maar de vrijheid. Ik kan zelf ook best lekker koken. Dus vaak tel ik af naar vrijdag, weekend, hoera! En dan zijn die tamzakken die van Leuven komen te moe om mee iets te gaan drinken. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die in hetzelfde schuitje als ik zitten :-).
 
Geïnspireerd door bovenstaande levensopvatting besloot ik maandag na een dagje les in Brussel om de lift naar Hasselt af te slaan en resoluut voor het avontuur te kiezen. Nu ja, avontuur is wat overdreven maar de lokroep van het studentenbestaan werd me even te groot. Er was helaas maar één auto die naar Leuven reed en die zat al helemaal vol dus dan maar met de metro en de trein richting Leuven. De jakke had ik al op de hoogte gebracht van mijn komst en hij had voor mij al een slaapplaats voorzien. Eenmaal aangekomen kroop ik onder zijn douche en hij gaf me zelfs een proper T-shirt. Die Jakke is echt een moderne Jezus. Zijn ouders zijn dan ook niet toevallig beide leerkracht godsdienst. Eten in de Alma, pintjes van de nachtwinkel, studenten op straat, koffietje gaan drinken,... Het kotleven is mooi. Dat er niet zo veel volk op de been was mocht de pret niet drukken. Michiel ontpopte zich tot mijn kompaan van de avond. Onze gemeenschappelijke liefde voor muziek bracht ons zelfs in het u misschien gekende "Peroket". Den Dusart kon niet weerstaan aan de klanken van Nick Cave die ons vanuit de kroeg toewaaiden. Bovendien bleek Michiel ook een uiterst geschikte gastheer want ik mocht 's nachts (om Jakke niet te storen) op zijn matras neerploffen.
 
Dat uitstapje smaakte naar meer en dus ga ik morgen het goede leven weer opzoeken. Het gonst langs alle kanten dat het "een dikkkkk feestje" wordt, omdat de Moons zijn Erasmus in Zweden onderbreekt om de feestdagen in België door te brengen. En hij zal morgen ook van de partij wezen. Dat belooft.

21:20 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

onozelaar Onozelaar

Gepost door: jakkeu | 22-12-05

Spreek En Hij zeide tot een anderen: Volg Mij. Doch hij zeide: Heere, laat mij toe, dat ik heenga, en eerst mijn vader begrave. Maar Jezus zeide tot hem: Laat de doden hun doden begraven; doch gij, ga heen en verkondig het Koninkrijk Gods. En ook een ander zeide: Heere, ik zal U volgen; maar laat mij eerst toe, dat ik afscheid neme van degenen, die in mijn huis zijn. En Jezus zeide tot hem: "onnozelaar".

Gepost door: Jan | 23-12-05

fjk Na 'kippensoep' werd de rage nu 'onnozelaar'.
Eindeloos hilarische foto :)

Gepost door: dM3 | 28-12-05

De commentaren zijn gesloten.