30-12-05

Janneman en de chocoladefabriek

Ach, de kerstperiode... Wat kan ik nu schrijven dat er nog niet over geschreven is? Net zoals iedereen ga ik naar familiefeesten, ga ik wat vaker dan normaal naar een stad met mooi verlichte winkelstraten, spring ik eens sneller binnen in een cd-winkel of de mediamarkt. Cadeautjes openmaken, kerstverlichting aan de huizen, melige muziek op de radio, familie terugzien die je al een jaar niet meer gezien hebt, veel en lekker eten, sneeuw, kou, kerstmutsen, eindejaarlijstjes, jaaroverzichten, nieuwjaarsplannen maken, schaatsen,...
Sounds familiar? Dacht ik al. Het zijn nu eenmaal de dingen die erbij horen en waar je niet onderuit kan. Niet dat ik mij eraan stoor of zo, al zijn er toch enkele kleine frustraties zoals daar zijn:

- De voorspelbaarheid van De Tijdloze op Studio Brussel. Dat Gorki op 1 stond is niet echt een verrassing. En de overige 80% van de nummers zijn dat ook al niet.

- De kerstsfeer zou garant moeten staan voor vriendelijke mensen, warmte en liefde. Toen ik vandaag een leeg paskotje binnenging om een broek te passen merkte ik dat er een trui hing aan het kapstokje. Er hangen meestal wel wat kleren in zo'n kotje, dus ga ik gewoon binnen. Even later komt er een norse vent "toktok" op mijn kotje doen. "Ik zit hier al, ziet ge niet dat hier kleren hangen of zo?". Ik laat mij dus niet zomaar terechtwijzen en ik repliceer: "Ik denk dat er wel vaker kleren in een paskotje hangen, niet?" Bovendien geeft uw jas of trui laten hangen en dan het paskotje leeg achterlaten nog geen recht op exclusieve voordelen. Maar goed, beleefd als ik ben heb ik de zielepoot maar laten voorgaan. En dan zet ie nog zo'n blik op van "jongens toch".

- Organisatorische problemen omtrent het nieuwjaarsgebeuren en het "doordoen". Ongelooflijk hoe dat elk jaar in de soep draait. Een ding staat toch al vast: leve pizza!!

Ik erger mij overigens bijzonder weinig aan dingen, dat gaat alleen maar ten koste van je humeur en bovendien verkort je zo je levensduur. Maar er is wel een fijne week voorbij. Het feestje in Leuven was cool, de dag erna ben ik gaan rondwandelen in diezelfde stad, zaterdag ben ik heel de dag gaan werken (weekendjob terug opgepikt!), op zondag en maandag was het familiefeest, met de nacht ertussen een geweldige amusante avond in het stamcafé, dinsdag werd ik uit bed gebeld door "Suzy van Adecco" en dezelfde dag ben ik dan ook maar gaan werken in een chocomoussefabriek,... Elk meisje reageert trouwens met "Mmmmmmmmmh" als ik dat vertel. Chocolade en vrouwen, het is een geweldige combinatie. De realiteit is minder mooi, een hele dag aan de band staan en potjes chocomousse op paletten stapelen is echt niet zo plezant. Maar ik klaag niet, de centjes rollen binnen en dat is het belangrijkste. Een blik op de klok leert mij dat het tijd is om de wol op te zoeken en de bus naar dromenland te nemen. Aan iedereen prettige feestdagen gewenst en amuseer u te pletter!

 

01:58 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

films Je vergeet de films. Kerstfilms in de namiddag!

En mijne pizza is toch lekkerder dan de uwe! nah! ;-)

Gepost door: sieg | 30-12-05

De commentaren zijn gesloten.