18-01-06

Ik wil je iets vertellen

 

Onlangs kwam ik tijdens het zappen uit bij een programma dat "Ik wil je iets vertellen" heet. Zo'n titel dat verzin je gewoon niet. Mensen die er in het dagelijkse leven niet in slagen om op een fatsoenlijke manier te communiceren kunnen dat voor de ogen van kijkend Vlaanderen ineens wel, mits de deskundige bijstand van Ingeborg natuurlijk. Want Ingeborg is de presentatrice van het programma, en zij geeft de mensen net dat duwtje in de rug of legt hen de juiste woorden in de mond. Hangt er van af hoe je het bekijkt.

 

We maakten kennis met Tiny, die haar man via deze weg (bij deze uitdrukking krijg ik al een slecht gevoel) ten huwelijk wou vragen. Tiny had een sjcheiding achter de rug en had in Steven een nieuw sjchatteke gevonden. De nietsvermoedende Steven (spreek uit: "Stieven") zat naast Staf Coppens in een bijzetkamertje en mocht daar gissen naar de reden van zijn aanwezigheid aldaar. Na het obligate over-en-weer geklets stuurde Staf Steven naar "het gordijn". Stel je iets voor als de schuifwand bij Blind Date. Eenmaal Steven daar had plaatsgenomen mocht Tiny het belangrijke nieuws aan haar toekomstige mededelen. Het gebroebel wat uit de vrouw kwam hing aan elkaar van de clichés en platte nietszeggende zinnen in de trant van "ik ben zeker dat je de ware bent voor mij", "bij jou voel ik me goed" en "laten we voor eeuwig samenblijven en dit officieel maken".

 

Op dat moment sprong Ingeborg als een getrainde huwelijksconsulent tussenbeide (hoe kan het ook anders na al die jaren ervaring die ze opdeed in Blind Date). Op die typische Ingeborg-toon zei ze: Tiny, jij wou Steven iets vragen, hè?” Die ene speciale vraag heet dat dan. Let vooral ook op de "hè", dat is een tic van haar. Tiny: "Steven, sjchatteke, wilt ge met mij trouwen?" Steven, bij wie het enthousiasme ver te zoeken was: "Tuurlijk." Op dat moment zat Tiny nog naast Ingeborg. Toen het positieve antwoord van Steven klonk mocht ze pas naar het gordijn gaan. Dan werd aan Steven de vraag gesteld of hij de persoon achter het gordijn wou ontmoeten. Mocht er een prijs bestaan voor meest overbodige vraag in een tv-programma, deze kan tellen. Gelukkig voor Tiny stemde Steven in. Terwijl het gordijn werd opgeheven weerklonk het stroperigste, meligste muziekje dat je van je leven zal horen. Tiny werd door Ingeborg verzocht om haar vraag nog eens te herhalen, ditkeer terwijl ze tegenover haar sjchatteke stond. Deze antwoordde opnieuw met een kurkdroog "tuurlijk". Ik wens hen veel geluk in de toekomst.

 

Dit soort programma’s kan ik met de beste wil van de wereld niet serieus nemen. Uitlach-tv, dat is het. Het gaat er gewoon over. Het zou niet eens grappig zijn om te parodiëren omdat het op zich al een parodie is. De plaatsvervangende schaamte die vroeger wel eens opdook is ondertussen verdwenen en heeft bij mij plaatsgemaakt voor ongestoord genieten. En lachen. Net zoals dat bij Blind Date het geval is.

 

Ik hield het niet voor mogelijk dat er anno 2006 nog zo’n programma’s op de buis konden. Tien jaar geleden had je “Het spijt me” op VT4. Ik dacht dat we voorgoed verlost waren van die draken, maar er blijkt een markt te zijn voor melige crap-tv. Ik gok op werklozen, ouderen en mensen die zelf zo slim zijn om er niet aan mee te doen en er het hilarische van inzien. Op de website staat te lezen: “Ingeborg helpt je open kaart spelen”. Ze weet waar ze haar kaarten kan steken.

01:37 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

kaarten Op de foto heeft ze haar kaarten nog netjes vast. Gelukkig.

Gepost door: sieg | 18-01-06

beste jan, Ik wil je iets vertellen...

Via deze weg (ahum) zou ik je graag willen zeggen dat ik niet meer stink. Dankzij mijn verkwikkende douche weliswaar. Ik ben nu fris, proper en, als zeg ik het zelf, ik ruik best lekker, en dat zal ik aanstaande zaterdag ook doen (ja ik kom dus. alleen of met meerderen. weet nog niet.). U mag altijd aan me komen snuffelen. Tot dan :-).

Gepost door: beeb | 18-01-06

Ingeborg ik begrijp uw standpunt, maar het brein achter Schuif Af kan bij mij echt niks verkeerd meer doen ;-)

Gepost door: Theunis | 21-01-06

De commentaren zijn gesloten.