01-02-06

In de stille Kempen...

 

In het nieuws deze week:

 

GESJOEMEL IN MEDISCH CENTRUM

Directeur zou drie miljoen euro zou hebben verduisterd

 

TESSENDERLO - De algemene en financiële directeur van het Medisch Centrum Practimed in Tessenderlo is ontslagen na financieel gesjoemel. Het centrum is een coöperatieve met ruim tweehonderd huisartsen-vennoten. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man drie miljoen euro zou hebben verduisterd. (bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GR... )

 

ZOUTZUUR VEROORZAAKT VERVUILING MET DIOXINE

ma 30/01/06 - De vervuiling bij PB Gellatines is afkomstig van ongefilterd zoutzuur dat geleverd werd door het moederbedrijf Tessenderlo Chemie. Zoutzuur wordt gebruikt om vet uit varkensbeenderen te halen.

(bron: http://www.vrtnieuws.net/ )

 

De normaal zo rustige grond in neusje West-Limburg davert op zijn grondvesten. Opschudding in Looi! De kranten pakken uit met filterblunders in fabrieken en corruptieschandalen in het Medisch Centrum. Tessenderlo staat in het middelpunt van de nationale belangstelling. Schandalen alom. Ik voel me alsof ik in een aflevering van Twin Peaks ben terechtgekomen. Maar dan zonder moorden en zo.

 

Maar 3 miljoen euro verduisteren?? Zonder dat iemand daar eerder iets van gemerkt heeft? Dat geloof ik niet. Volgens mij gaan er nog meer koppen rollen. Krijgt ongetwijfeld een staartje.

22:03 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*springt enthousiast mee op sensatiekar* En ge vergeet nog te vertellen over de vorige directeur van het Cultureel Centrum! Die stak ook geld in zijn eigen zakken! En hoe: zonder dat iemand daar iets van gemerkt heeft? In de computers daar misschien niet, maar ik met mijn speurneus had al langer in het snotje dat er iets niet pluis was hoor. Heb je nooit gehoord dat hij - ocmw-ontvanger zijnde - overvallen geweest is thuis? Wat deed hij met ocmw-geld thuis? Heeft het ocmw geen kluis of bankrekening? En verdiende hij zoveel dat hij naast zijn villaatje daar nog een megavilla kon neerpoten? Eentje met vier of vijf slaapkamers met elk een eigen badkamer? En wat met de zelfmoordpoging van zijn vrouw? En die Filippijnse vriendin uit een naburige gemeente? Misschien stof voor een stukje onderzoeksjournalistiek annex rioolpers...?

(Gij had precies nog niet veel roddels gehoord ;-) Bij deze zijde mee up-to-date... Maar eerlijk: niets verzonnen hoor, allemaal uit min of meer betrouwbare bronnen gehoord.)

Zoek het archief van het Nieuwsblad ook maar eens af op fraude in cultuurcentrum van ons dorpje, dan kunde dat hier ook nog bijplakken. :-)

Wij wonen in Chicago aan de Laak, bro'...

:-)

Gepost door: liza | 01-02-06

@ Liza Al die roddels van jou ken ik al, misschien zelfs uit betere bron :-). En inderdaad, veel kans dat dat allemaal klopt. Maar ik blijf er voorlopig liever wat mijn handen vanaf voor ik hier vanalles aan de klok hang dat daar niet voor bedoeld is. The ethics of journalism, it's a thin line. Ik kijk nog even de kat uit de boom, met jouw goedvinden ;-).

Gepost door: Jan | 02-02-06

duwen Zal ik de kat een duwtje komen geven? Sensatie willen we. :-)

Gepost door: sieg | 02-02-06

hahaha de Palmans hangt eraan Ericske Palmans, al jaren veruit de arrogantste klootzak van Looi, loopt tegen de lamp. Medelijden voel ik niet, Schadenfreude daarentegen des te meer.

Gepost door: Michel | 02-02-06

De commentaren zijn gesloten.