18-02-06

Op en af

De jakke, mijn frivole buurman, heeft deze week niks anders gedaan dan gezopen, gefret en gefeest. Desondanks is hij een kilo lichter dan aan het begin van die decadente periode. "Ik val gemakkelijk op en af" verwoordde hij het prachtig. Dit kan enerzijds betekenen dat zijn gewicht als een jojo op en neer gaat. Anderzijds bedoelde hij misschien dat hij makkelijk de aandacht trekt en daarbij liters zweet verliest als gevolg daarvan.

Zelf ben ik deze week op en af door het land getrokken. Dinsdag ben ik decadent met de Jakke op stap geweest in Brussel en Leuven, woensdag het obligate Cafe Filet-bezoek en donderdag met de klas op stap in Hasselt, naar de prachtige Versuz. Vooral omwille van de prachtige muziek natuurlijk . Gisteren alweer een vat in Engsbergen en vanavond een verjaardagsfeestje in Maasmechelen en van daaruit verder naar Maastricht. Maar vandaag doe ik het kalm aan, want ik heb gisteren mijn hamstrings geforceerd met als gevolg: een spierscheurtje . Dus vergeef me als ik niet dans, ik ben tijdelijk gehendikept.

17:51 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-02-06

Fanmail

Vandaag in mijn mailbox:

 

hej sgatje ik wil toch zeggen dat ik van je hou

gr xxx hvj je 2 aanbidders

 

Het mailtje kwam van ene Mandy. Mandy weet wel hoe ze mannen moet aanpakken. Andere aanbidsters mogen me ook nog steeds mailen uiteraard.

 

Tip: mensen die een mailtje sturen zonder typfouten maken kans op een gesigneerde foto!

16:11 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-02-06

One Thousand Hot Nights in Bombay

Deze week is de module beeldjournalistiek van start gegaan. Reportages maken, monteren, interviews,... Persoonlijk heb ik de smaak al goed te pakken. Ik loop rond met plannen om een langspeelfilm te maken. Helaas heb ik op dit moment nog niet de financiële middelen om professionele acteurs te betalen, daarom heb ik voor mijn eerste prent Indiase Bollywood-sterren aangeworven. Op onderstaande link vind je een snippet van mijn nieuwste film:

 

"One Thousand Hot Nights in Bombay"

 

Extraatje: een trailer van de hand van Bart Moonen (expliciet taalgebruik):

 

"Crossing New Borders in the Eighties"

18:37 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-02-06

Broken Social Scene - Stuk Leuven

Gisteren speelde Broken Social Scene in het Stuk in Leuven. Ik kan me op dit moment het laatste concert niet meer herinneren waar ik naartoe ben geweest. Erg hè. Voor mij is dat erg. En de heren en dames van BSS deden me opnieuw beseffen waarom ik zo graag naar concerten ga. Ze maken nochtans geen toegankelijke muziek. Je moet ze een paar keer beluisteren anders lijkt het af en toe wel een muzikale brij die op je afkomt. Hun muziek houdt het midden tussen experimentele indie-rock/pop met soundscapes erbij. Ik hoorde Sigur Ros, Death Cab For Cutie, Sufjan Stevens, The Arcade Fire en zelfs U2 (die stem van de zanger!). De nummers bestaan vaak uit een voortdeinende riff die dan met mondjesmaat wordt aangevuld door allerlei instrumenten. Veel feedback op de gitaren en stem. Hun muziek heeft iets oceanisch in zich; doe je ogen toe en beeld je in dat je op een bootje ligt te dobberen op de golven. En voor mij is het dat wat muziek zo mooi en intens kan maken. De suggestie om er wat mee te doen: dansen, rocken, luchtgitaar spelen, meeknikken, of gewoon wegdromen. 's Avonds in je bed gaan liggen met de koptelefoon en gewoon luisteren. Of naar een optreden gaan en hetzelfde beleven. Mooi mooi.

18:21 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-02-06

Extreem grappig?

Er mag niet meer gelachen worden. En al zeker niet met Moslims. Ho maar! "Gij zult spotten met onze godsdienst? Gij zult daarvoor boeten!" Komaan zeg. Omwille van een spotprentje zetten die geflipte idioten heel het land op stelten. Europeanen zijn zelfs niet meer veilig in de "verhitte" landen.

 

"Imams houden urenlange preken, onderbroken door huilbuien, over hoe het goddeloze westen te straffen."

"Het Pakistaanse parlement veroordeelt de publicatie in een Deense krant van spotprenten over de profeet Mohammed. Een meerderheid spreekt over godslastering."

"In Jakarta in Indonesië zijn een hondertal woedende gelovigen binnen gevallen in de Deense ambassade. Ze gooiden met rotte eieren en tomaten."

 

Moesten die mensen allemaal ne keer goed van de grond gaan, de wereld zou er veel mooier uit zien. Maar dat mag waarschijnlijk niet van hun godsdienst. Dat alle kranten de bewuste cartoons maar eens lekker afdrukken. Leve de persvrijheid!

 

P.S. Ik beweer niet dat alle Moslims geflipte idioten zijn. Het betreft hier ongetwijfeld een kleinere groep extremisten die rap in hun gat gebeten zijn.

13:19 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-02-06

In de stille Kempen...

 

In het nieuws deze week:

 

GESJOEMEL IN MEDISCH CENTRUM

Directeur zou drie miljoen euro zou hebben verduisterd

 

TESSENDERLO - De algemene en financiële directeur van het Medisch Centrum Practimed in Tessenderlo is ontslagen na financieel gesjoemel. Het centrum is een coöperatieve met ruim tweehonderd huisartsen-vennoten. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man drie miljoen euro zou hebben verduisterd. (bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GR... )

 

ZOUTZUUR VEROORZAAKT VERVUILING MET DIOXINE

ma 30/01/06 - De vervuiling bij PB Gellatines is afkomstig van ongefilterd zoutzuur dat geleverd werd door het moederbedrijf Tessenderlo Chemie. Zoutzuur wordt gebruikt om vet uit varkensbeenderen te halen.

(bron: http://www.vrtnieuws.net/ )

 

De normaal zo rustige grond in neusje West-Limburg davert op zijn grondvesten. Opschudding in Looi! De kranten pakken uit met filterblunders in fabrieken en corruptieschandalen in het Medisch Centrum. Tessenderlo staat in het middelpunt van de nationale belangstelling. Schandalen alom. Ik voel me alsof ik in een aflevering van Twin Peaks ben terechtgekomen. Maar dan zonder moorden en zo.

 

Maar 3 miljoen euro verduisteren?? Zonder dat iemand daar eerder iets van gemerkt heeft? Dat geloof ik niet. Volgens mij gaan er nog meer koppen rollen. Krijgt ongetwijfeld een staartje.

22:03 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |