09-03-06

schrijfsels

Wat vloeit er allemaal uit je toetsenbord als je niet meteen weet wat te schrijven. Als je te moe bent om je verstand op gang te brengen, als je niet goed weet of je nu zou moeten slapen of een energiedrankje consumeren. Want het is 5 uur in de namiddag en dat is niet meteen een uur om wat te gaan rusten.

De zoektocht naar een kot in Antwerpen verloopt best goed, er zijn een paar koten die in aanmerking komen, allemaal op slechts een paar 100 meter van mijn stageplaats. En bovendien praktisch gelegen dichtbij het Centraal Station. "Waar was dat ook alweer dat je stage ging doen?", hoor ik jullie denken. Wel, bij P-magazine dus. Tekstjes schrijven, creatieve invalshoeken bedenken, interviews opstellen en afnemen, (hopelijk) interessante artikels maken. Nu krijg ik vaak een nogal lacherige reactie als ik mensen vertel dat ik bij de "P" stage ga doen. Ik begrijp best waarom hoor, de meeste mensen kopen het blad niet in de eerste plaats voor de artikels. Het is voor de lekkere vrouwen op de cover dat ze het boekje kopen. En daar heb ik eigenlijk geen problemen mee. Ik vind het leuk om weten dat er binnenkort 50.000 mensen zullen zijn die wel eens iets van mij zullen lezen. En als er dan 1000 bij zijn die vinden dat ze net een goede, leuke interessante tekst hebben gelezen ben ik al lang tevreden. Het is niet waarvoor je schrijft, het is hoe je schrijft.

Gelukkig schrijf ik tegenwoordig wel weer wat leuke oneliners op. Ik had me een jaar geleden voorgenomen om alle goede ideeën, leuke uitspraken, oneliners en dergelijke die ik bedacht of hoorde op te schrijven. Ik heb toen zelfs speciaal zo'n minischriftje gekocht om mijn voornemen daadkracht bij te zetten. Maar dat ligt nu al zo'n 11 maanden ergens onaangeroerd. Ik weet zelfs niet meteen waar. Het is ook niet makkelijk om jezelf tot dingen te verplichten, dat ondervind ik toch dagelijks. Nu ik er zo bij stil sta: ik moet de (opgehokte) kippen dus gaan voederen, voor het donker is. Typisch zo'n klusje waar ik nooit zin in heb. Maar in ruil voor die 4 eieren van gisteren zal ik ze eens verrassen met een bezoekje; misschien geef ik ze wel wat graantjes, water en restafval.

17:28 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

grijns Mmh, lekker. Restafval.

Gepost door: kippetje (aka babs) | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.