19-04-06

ik ben er weer

Schandalig. Mea Culpa, ik weet het. Drie weken niks geschreven godbetert. Op mijn blog dan toch, want terwijl jullie vizier op deze site was gericht ontbind ik mijn duivels nu wekelijks in P-Magazine. Doe de test: koop u een exemplaar dat in de rekken ligt en ga op de zoek naar de initialen JVdP. Jep, dat ben ik. Ondertussen ben ik al zo’n drie weken bezig met actuastukjes, brainstorms en interviewtjes. En het bevalt me waarlijk. Ik schrijf graag, anders begin je ook geen blog natuurlijk. Ik resideer nu ook in Antwerpen, op de Paardenmarkt. Dat is eigenlijk geen markt maar een straat waarin je alles terugvindt wat je in een moderne wereld zoal nodig hebt. Bakker, slager, winkeltje, elektriciteitswinkeltje, dagbladhandelaar, bloemenwinkel, apotheker, cafés, nachtwinkels, en zelfs een kerk voor de liefhebbers. Aan de andere kant van de straat heb je dan de hoeren, voor degenen die het niet zo voor religie hebben. Enig minpunt totnogtoe en u ondertussen al wel duidelijk: mijn internetverbinding op kot weigert alle dienst, dus bloggen is nagenoeg onmogelijk. Zeer vervelend, want ook stageverslagen dienen doorgestuurd en getypt. En vooralsnog weiger ik dat op mijn werk te doen, werk is voor op het werk en schooltoestanden zijn voor nou ja, thuis.

Maar als laptoplossing heb ik nu de laptop van op de redactie (stel u er niet te veel van voor, een mac die toch al een serieuze staat van dienst heeft, met papieren lettertjes op de toetsen geplakt omdat ze onleesbaar waren geworden) meegenomen en zodoende neem ik die morgen weer mee naar het werk en daar upload ik de hele handel.

Hoe is het werken bij de P? Blijkbaar stellen veel mensen zich daar iets bij voor met fotomodellen die halfnaakt rondlopen en met bakjes koffie en thee en frisdrank rondlopen, terwijl ze aan al onze behoeften proberen te voldoen. Welnee vrienden, welnee. Niets van dat alles. Of toch bijna. Een tijdje terug was er een fotoshoot en de locatie was effectief onze redactie. Lachen hoor, een babe op een bureau naast een stagair met rode wangetjes (niet ik, die andere). Fijn schrijven, op zoek naar interessante onderwerpen, interviewtjes doen met BV’s. En ook dat is in feite niks speciaals. Een BV is –in tegenstelling tot wat sommigen ook mogen denken- ook maar een mens. Als mijn gsm rinkelt en het is fucking Yasmine aan de andere kant van de lijn dan spring ik heus niet recht van mijn stoel. Nee, dan moet er een gesprek gevoerd worden en liefst nog snel ook, en met sappige anekdotes. Want die moet je er natuurlijk uit zien te vissen. Ah, en ik mag cd’s bespreken. Onbetaald nog steeds weliswaar, maar ooit verdien ik misschien mijn kost op die manier. Je weet maar nooit.

En hier rond ik af, want ik ga een pot pakken op de ossenmarkt. Er is hier nog een boel te zien en zo weinig tijd om alles gedaan te krijgen. Ik ben druk bezet maar het is goed zo. Anders valt een mens maar in slaap eh. Bij deze beloof ik: de volgende post gebeurt binnen dit en een week. Anders doe ik iedereen een pint op. (JVdP)

21:05 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

leuk Haai die Jan

fijn om te lezen dat alles goed gaat daar bij de P. 'k ga me toch eens naar de plaatselijke dagbladhandelaar reppen om jouw artikels eens te aanschouwen.
Heel veel succes nog ginder!

groetjes, Sofie

Gepost door: Sofie | 21-04-06

* Ik moet toegeven dat ik mijn ex-lijfblad bijna volledig heb laten vallen nadat ze me vorig jaar weigerden voor een stageplaats, maar ik zal dinsdag nog eens achter een exemplaar gaan ;-). Succes ginder!

Gepost door: PJ | 24-04-06

Ps Ps: laat me iets weten als uw kot nog internet zou krijgen. Tegen volgend jaar zoek ik voor 3 maanden een kot met internet en parkeerplaats.

Gepost door: PJ | 24-04-06

De commentaren zijn gesloten.