13-08-06

Jammer van de zonnecrème

Het druilerige augustusweer noopt me voorlopig om me verplichterwijze terug te trekken op mijn kamer. De voorbije maanden was het gewoon te mooi om de kostbare tijd die je gegund wordt binnenskamers te slijten. Mijn opdrachten voor school die ik heb verplaatst naar tweede zit schreeuwen ook om aandacht. Gelukkig maar dat ik erg goed ben in time management. Nu ja. Dat tripje Spanje heb ik wel moeten afzeggen, maar in de plaats daarvan komt een weekendje Londen en 6 weken Oklahoma. U bent niet meer mee? Een korte update.

Mijn stageperiode in Antwerpen kende een onverhoopt slot. Ik leerde namelijk een welgemanierde jongedame kennen met Amerikaanse roots. Sam was haar naam en ze resideerde een jaar op Erasmusse wijze in de Scheldestad. Van het een kwam het ander en Jan en Sam werden een koppel. Pijnlijk afscheid, maar ik had haar beloofd om eens langs te komen. Ik ben een man van mijn woord en heb dus al een tijdje een (nog steeds retour) ticket richting Dirty South op zak (Sam haar achternaam is ook South maar dat terzijde: ik doelde op het Zuiderse Amerikaanse gebied). Zes weken lang in de Bible Belt van Amerika, op een boogscheut van Bush' Texas. Een road trip richting Florida staat op het programma, alsook een lifttrip die me tot bij de Grand Canyon moet brengen. En als ik daar dan toch ben reis ik misschien wel verder naar Las Vegas om een gokje te wagen; ik heb al 50 euro opzijgezet.

Ik kies dus voor het avontuur, hoewel dat avontuur misschien al begint alvorens ik goed en wel ben aangekomen:

De Engelse politie heeft naar eigen zeggen een massamoord op ongeziene schaal verhinderd. Meer dan twintig verdachten, Britse moslims van Pakistaanse origine, zijn gearresteerd. Ze zouden van plan zijn geweest met vloeibare bommen simultaan een hele reeks vliegtuigen te laten ontploffen (De Morgen)

De serie aanslagen die de Britse politie zegt te hebben verijdeld, lijkt meer op 11 september 2001 dan om het even welke terreurdaad die we sindsdien hebben beleefd. Hoe vreselijk de gevolgen van de explosies in Bali, Madrid of Londen ook waren, op de Richterschaal van terroristische activiteiten kwamen ze lang niet zo dicht in de buurt (De Standaard)

Op de Belgische luchthavens zijn erg scherpe veiligheidsmaatregelen van kracht, vooral op vluchten naar de Verenigde Staten. Het luchtverkeer naar Groot-Brittannië blijft vooralsnog erg verstoord. Concreet mogen vloeistoffen en gels niet langer in de handbagage omdat de terroristen in Londen vloeibare explosieven wilden gebruiken. Het gaat dan onder meer om eten en drinken, haargel, shampoo, tandpasta en zonnecrème. (VRTnieuws.net)

Die zonnecrème zal ik dan toch willens nillens moeten thuis laten. Zijn er nu mensen die schrik hebben om nog het vliegtuig te nemen naar Amerika? Of ben ik de enige die zich nu eens totaal geen zorgen maakt om het slachtoffer te worden van een terroristische aanslag? Ik laat me niet afschrikken door enkele geflipte terroristjes van mijn voeten. Want let's face it; de kans dat ik sterf in een 9/11 scenario is kleiner dan dat ik op zee getroffen word door een bliksem tijdens het surfen.

Commentaren

HIJ LEEFT HIJ LEEFT ZEG IK U!!!

Gepost door: Theunis | 14-08-06

Ah Aaah, ikke :-)

Gepost door: Jan | 14-08-06

Welcome back Zoals ze het op het VRT-journaal zeiden "in Bliksemberge werd een man getroffen door de..."

Verder: have fun in Londen en Oklahoma, misschien bij de P eens horen of ze interesse hebben in een freelance reisverhaal?

Gepost door: PJ | 14-08-06

haha, die afsluiter is echt lachen!

Gepost door: dM3 | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.